RIOOLWERKEN VOGELWAARDE (bericht van de Gemeente Hulst)

In Vogelwaarde vervangen we de komende jaren een groot deel van de riolering. Dat gaat in drie delen. Het eerste deel voeren we dit jaar uit. Deze werken starten op 27 maart 2023. Waar gaan we werken? De werkzaamheden voeren we uit in Azaleastraat, Acaciastraat, Lindenstraat, Kastanjestraat, Bossestraat en Populierenstraat. Wat gaan we doen? We gaan de oude bestrating en riolering verwijderen. Er komt een nieuw gescheiden rioolstelsel. Hiermee voeren we het afvalwater en regenwater apart af. Als de riolering is vervangen, leggen we nieuwe bestrating. De inrichting van de straten blijft hetzelfde; op een paar kleine aanpassingen na. Wanneer gaan we dat doen? Maandag 27 maart 2023 starten we met de werken. We voeren de werken in verschillende fasen uit. In eerste fase werkt de aannemer in een deel van de Azaleastraat en Bossestraat. Deze fase is begin mei 2023 klaar. Daarna komt fase twee. Dat is de Kastanjestraat. Fase drie is de Lindenstraat. De Acaciastraat en Azaleastraat (deel) is fase vier. Fase vijf is een deel van de Populierenstraat. Laatste fase is de zesde. Dat is een deel van de Populierenstraat en Azaleastraat. We hopen het werk eind november 2023 klaar te hebben. Is er verkeershinder? Tijdens de werkzaamheden is de straat of straatgedeelte afgesloten voor het verkeer. Woningen blijven wel steeds te voet bereikbaar.

Wil je gratis boompjes planten?

Op dinsdag 13 september 2022 vanaf 9.00 uur kun je bij ZMf gratis inheemse boompjes bestellen. Daarmee haal je de natuur dichtbij. De natuur blij, jij blij. De nieuwe boompjes gaan zorgen voor een schuilplek en voedsel voor dieren, en jij kan genieten van de schaduw. Van sommige boompjes kun je zelfs smullen. Daarnaast helpen de bomen het klimaatprobleem tegen te gaan. Wij streven naar 380.000 bomen: voor iedere Zeeuw een boom.

 

14 juni: INFOAVOND BESTEMMINGSPLAN LANDBOUWWEG VOGELWAARDE


Bewoners van Vogelwaarde ervaren teveel verkeersdrukte op Rapenburg. Daarom willen we aan de oostzijde van Vogelwaarde een landbouwweg aanleggen. Het voorlopig ontwerp van de weg is nu klaar. Hierop kunt u zien hoe de weg is ingericht en waar de grondwallen en sloten komen. 
Het zware, doorgaande landbouw- en vrachtverkeer kan de nieuwe weg gebruiken. Zij hoeven dan niet langer door Rapenburg te rijden. Ook een groot deel van de aan- en afvoer van het bedrijf Kerckhaert Royal Horseshoe kan via die nieuwe weg gebeuren. Ook al het andere doorgaande autoverkeer kan gebruik maken van de weg. De veiligheid en leefbaarheid op  Rapenburg verbetert hierdoor sterk.
Informatieavond
Om direct omwonende en andere belangstellenden goed te informeren over het ontwerp van deze nieuwe weg, organiseren we een informatieavond. Die vindt plaats op dinsdag 14 juni 2022 in het dorpscentrum van Vogelwaarde, aan de Populierenstraat 41. Iedereen kan die avond vanaf 18.30 tot 20.30 uur - op een tijdstip van eigen voorkeur - binnenlopen om zich te laten informeren. Ook kunnen vragen worden gesteld.

 

Feestelijke opening nieuwe sportkooi Voetbal Vereniging Vogelwaarde 

 

De dorpsraad is blij met de nieuwe sportkooi en de bijdrage die we daaraan hebben kunnen leveren. Er is heel hard aan gewerkt en we zijn blij met iedereen die zich hiervoor heeft ingezet. 
Als je op de kop van deze tekst klikt, kom je op de site van de voetbalvereniging en kan je daar het nieuws volgen. 

Heb je ook goede ideeen of wil je met ons meedenken om ons dorp nog mooier te maken? Laat het ons dan weten via het contactformulier

 

17 maart 2022

Gemeente Hulst: Start werkzaamheden Kastanjestraat en omgeving.

12 maart 2022
Perenboom vervangen in de dorps boomgaard.
Sinds een aantal jaar staat er hoogstamfruit te groeien en te bloeien tussen de Amberboomstraat en de moestuinen. Helaas is er een boom dood gegaan. Deze is inmiddels vervangen. Als de boom goed ontwikkelt, kunnen we over een paar jaar heerlijk sappige zoete peren proeven. De Concorde peer is een kruising tussen een Conference en een Doyenne du Comice.